Zašto odabrati epoxy pod?

Izdržljivi, a dekorativni – koje su pogodnosti ugradnje epoksidnih podova u vašem domu?

Epoksidni podovi sve više dobivaju na popularnosti – a mi vam predstavljamo zašto ovaj trend sve više raste.  Kada je u pitanju uređenje doma i oblaganje podova, tradicijski većinom posežemo za oblogama poput keramičkih pločica, laminata ili parketa. No, kako vrijeme odmiče, tako se razvija i inovativnost u uređenju domova, posebice ako isto znači i lakše održavanje. Fuge između pločica često znaju biti frustrirajuće i teške za održavanje, dok se za parkete moraju osigurati odgovarajući uvjeti kako bi ostao optimalan, u protivnom dolazi do pucanja i neravnomjernosti, odnosno valovitosti samoga poda. Stoga se kroz tržište sve više probijaju industrijski, odnosno epoksidni podovi.

Zašto se opredijeliti za ovaj tip podova?

Za razliku od betonskih podova i mineralnih podova,  oba estetski vrlo privlačna i jednostavna za održavanje, epoxy podovi mogu biti pravo malo remek djelo u raznim bojama i s različitim motivima, ukoliko pustite mašti na volju. Ovisno o vašem stilu, površina epoksida može biti sjajna,  polumat ili mat. Važan element visokodekorativne smole je da nema ograničenja u dizajnu, te ih se može pronaći u pregršt boja. Osim same boje, mogu se dodavati razni „listići“ ili „šljokice“. A završnu površinu možete izabrati između  glatke i protuklizne. Visokodekorativna smola je pogodna za ugradnju na podno grijanje kao i u prostoru tuš kabina umjesto tuš kade. Ono što ju čini još zanimljivijom jest to što se epoxy pod može instalirati i na postojeće podove poput pločica, parketa i sl.

Gdje se sve može postaviti?

Epoksidna smola je estetski vrlo privlačna i trendi, može se postaviti u kuhinje, dnevne boravke, kupaonice, hodnike…otvoriti će prostor, pojačati svjetlost, a vaš dom učiniti nejvjerojatno elegantnim i modernim, bilo da se odlučite za visoki sjaj ili matirane površine. Također, epoksi smolu možete postaviti i na zidove, odabir je na vama.

Gledano s tehničke strane, epoxy pod je vrlo higijenski, ne ostavlja prostor rastu bakterija, kemijski je otrporan na dezinfekcijska sredstva i sredstva za čišćenje, ima visoku otpornost na udarce i habanje i, još važnije – osim što je izrazito trendi,  lako se održava i ekološki je prihvatljiva. Postavlja se u slojevima, od temeljnog premaza pa sve do završnog laka, te ovisno o tipu izabranog materijala ide u od 4 do 6 slojeva. Vrijeme trajanja radova je otprilike 4 do 6 dana. Svaki sloj se suši 24 sata. Također valja napomenuti kako epoksidni pod spada u kategoriju toplih podova, kao parket.  

Koje su najveće pogodnosti postavljanja epoksidnog poda u Vaš dom?

Kvalitete epoksidnih podova su ogromne, a kada su u pitanju naši domovi, zasigurno volimo najbolje. Uvijek želimo stvoriti opuštajući ambijent koji je istvoremeno lijep i dugoročan te, naravno, cjenovno pristupačan.

Na sreću, postavljanje epoxy podova u domove je sve gore navadeno. Postoji mnogo kvaliteta ovakvih podova koje su teške za pronaći u ostalim sistemima oblaganja podova, ali i puno benefita u kojima možete uživati izaberete li epoxy podove za vaš dom. Spomenut ćemo neke od njih.

  • Dugotrajna izdržljivost

U našim domovima se nalazi mnoštvo namještaja i dekora koje s vremena na vrijeme pomičemo po kući i želimo se osigurati kako se pod ne bi uništio prilikom toga, bilo u pitanju habanje ili ogrebotine. Iz tog razloga su epokisdni podovi idealno rješenje za vaš dom. Epoxy premazi su jako izdržljivi i otporni na razne elemente te stoga traju duže nego drugi tipovi oblaganja.

  • Štite

 

Epoxy slojevi štite beton od vlage, prljavštine i raspuklina. Nadalje, uvelike štedi vaše vrijeme jer se lako održava i pere. Epoksi podovi, pored odličnog izgleda i protukliznih svojstava, mogu vam pomoći da i sigurnost dovedete na višu razinu. Epoksi podovi reduciraju statički elektricitet i odražavaju  svjetlost povjećavajući vidljivost u prostoriji na čak 200% što čini prostor još ugodnijim za ostanak.

  • Snažni i otporni

 

Također, kao što smo već napomenuli, osim što su vrlo jaki i otporni na mnoge eksterne utjecaje, široko su poznati i po svojoj izdržljivosti koja dolazi uz pristojnu cijenu. Također, osim što posjeduju i sanitrani atest, još jedan benefit je i to što ne dolazi do stvaranja gljivica te se lako može instalirati i na betonske površine.

  • Osviješteni i održivi pristup

 

Ekološka osvještenost raste ne samo u modnoj i beauty industriji već i po pitanju uređenja doma. Odabirom predmeta koji ne zagađuju okoliš ili reciklaža materijala te restaurirani namještaj uvelike pridonose ekološkoj osvještenosti, dok je epoksidna smola ekološki prihvatljiva i nije štetna za organizam.

Ukoliko imate još dodatnih pitanja ili ste zainteresirani za ponudu, slobodno nas kontaktirajte, a u međuvremenu pogledajte  našu galeriju radova.

 

Slične objave