Betonski podovi

Čvrstoća
Prilagodljivost
Jednostavnost održavanja


Betonski podovi su zbog svojih iznimnih svojstava doživjeli svoju potpunu renesansu i vrlo su tražen model. Predugo zanemarivani, uglavnom korišteni samo kao baza prekrivena drugim materijalima konačno se polako vraćaju na tržište, nudeći pritom i dekorativan izgled, trajnost i povoljne cijene. Ono što čini betonske podove jedinstvenim je nevjerojatna čvrstoća, prilagodljivost i jednostavnost održavanja. Ovaj kompozitni materijal izrađen je od različitih vrsta spojeva kombiniranih sa cementnim vezivima i vodom.

Kako se ovaj materijal dovodi do visokog sjaja i atraktivnog izgleda?

Obrada betona je vrlo jednostavna – prvi korak je nanošenje betonskog premaza, kemikalije koja popunjava fine pore. Jako je bitno nakon ovog koraka poduzeti određene korake bi se zaštitili spojevi i površina. Strpljenje je ključ, betonu je potrebno oko tri dana da dovoljno očvrsne, tako da se ne stavlja u uporabu niti se pokriva zaštitnim folijama. Tako će se pod riješiti ostatka vlage koja bi se inače pod zaštitnom folijom kondenzirala i mogla uzrokovati mrlje na podu.

Kada se betonski premaz osuši prelazi se na sljedeći korak, a to je brušenje betona. Površina se polira do željenog sjaja. Slijedi se pravilo – duljom obradom dobiva se veći sjaj. Betonski podovi su idealni, kako za uporabu na unutarnjim površinama poput podova i zidova, tako i na vanjskim prostorima. Ako se opredijelite za betonske podove, uložit ćete u jedinstvenu estetiku koja pristaje svakom prostoru. Spoj idealne ljepote, ekonomičnosti, funkcionalnosti i odličnih toplinskih svojstava – osigurajte sebi odlično podno grijanje.

 

betonski podovi

Kada se spomene beton, svima je prva asocijacija siva boja – betonski podovi ne moraju nužno tako izgledati. Postoji više načina uvođenja boje – prvenstveno, pigment se može umiješati u mokar beton  radi postizanja Vaše željene boje. Izbor je na vama, mogu se dodati i određeni agregati u boji kao što su komadići stakla, mramor itd. Iskusite potpuno novu dimenziju betonskih podova sa našom paletom boja!

Daljnje održavanje betonski podova vrlo je jednostavno – ne zahtjeva nikakva komplicirana održavanja niti skupe kemikalije. Samo ih prebrišite jednom tjedno od prašine a pritom nanesite blago sredstvo za čišćenje – i to je sve!